Keus financiële planning
Keus financiële diensten

Vermogensopbouw door sparen of beleggen

Hoe en in welke mate u vermogen opbouwt, hangt van allerlei zaken af. Van uw doelstellingen bijvoorbeeld, van uw persoonlijke omstandigheden en van de fiscale mogelijkheden. Wat voor een type bent u? Bent u spaarder of belegger?

Sparen: voor de zekerheid

Spaarders kunnen kiezen uit verschillende spaarvormen. Sommige hebben een vaste rente, andere niet. Het ene product heeft opnamebeperkingen, het anderen niet. Maar welke keuze u ook maakt, u weet één ding zeker: aan het eind van de rit heeft u een gegarandeerde hoofdsom met rente.

Beleggen: voor wie durft

Het rendement op uw vermogen is afhankelijk van het risico dat u bereid bent te nemen. Beleggingen in aandelen brengen een hoger risico met zich mee dan beleggingen in bijvoorbeeld obligaties. Maar met een juiste spreiding van uw beleggingen en een reële afweging van het risico kunt u zeker rendement behalen.

Beleggen doet u voor een langere periode. Na een inventarisatie van uw persoonlijke omstandigheden en doelstellingen, het cliëntenprofiel, adviseren wij u over beleggingsproducten die bij u passen. Wij bemiddelen voor banken, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders.

LET OP! Wie geld belegt, neemt een financieel risico. Ook bij een levensverzekering kunt u een beleggingsrisico lopen. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager dan gemiddeld uitvallen en zullen meer schommelen naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. De genoemde rendementen zijn de rendementen die in het verleden zijn behaald en garanderen dus niets voor de toekomst.

Wilt u meer weten? Neem contact op met financieel planner Jan Weijman.